Texas och Grand Canyon

2010-12-11 - 22:01:59
Japp det stammer, ni kan sluta nypa er i armen, detta ar ett nytt inlagg!

New Orleans var grymt, skon stad, jazz och dekadens i overflod. Pa ett av alla de mysiga sma kafeer sag jag en artikel pa expressen.se om Corpus Christi, Texas USAs fetaste stad sa vi tog grahunden dit for att kolla laget. Stort misstag. Inga tjockisar, skitstad, gratt, trist och allmant vardelost. Coconut cream pie var det basta med Corpus!


Corpus Christi, Texas

Vi stannade over dagen och tog sen nattbussen till Dallas. Vi spanade in platsen dar JFK blev skjuten, kolla in nan fruktmarknad och fixade sen bussbiljett San Antonio. Jag blev vittne till ett chips och godisran i en 7eleven-butik och snubben bredvid mig i vantsalen till bussen hade precis kommit ut ifran fangelset. Annars trevlig stad


Dallas


Recumbent on Elm Street, Dallas


JFK Memorial Monument, Dallas

San Antonio var den klart basta staden i Texas vi besokte. Ganska liten, den hade ett huvudtorg och inte en huvudbilvag, unga manniskor och en fin a som rann egenom hela staden. Mysig!


Riverwalk, San Antonio


Riverwalk, San Antonio

I ett av deras kopcentrum traffade vi tva  tokiga oljeparfymforsaljare, varav den ena var sald pa Black Metal och ville veta allt om Sverige, Skandinavien, svenska oversattningar ifran bibeln och han tyckte prompt att vi skulle starta bandet Slaktens Dal tillsammans. Vi avbojde, vanligen men bestamt!


Parfymforsaljare ett, San Antonio


Parfymforsaljare tva, aka Black Metal galning. -Look evil! Jag och Fredrik ar inte lika overtygande


Ronald McDonalds barnsjukhus, ser ut som spokhuset pa Universal Studios. San Antonio

Sista dagen i San Antonio var det Thanksgiving och vi gick till den arliga gratismiddagen pa Convention Centret. Raul Ramirez, mannen pa bilden borjade bjuda stadens uteliggare och fattiga pa gratis Thanksgivingmiddag och idag ar det en gigantisk folkfest i San Antonio, gratis Thanksgivingmiddag till ALLA!
gott var det och jag testade till och med kalkonen bara for ATT (ja, jag madde bade illa och angrade mig bittert!)


Thanksgiving, San Antonio

Nattbuss till Houston, USAs fjarde storsta stad. Har spenderade vi hela Black Friday, dagen efter thanksgiving, i alla stora kopcentrum och elektronikbutiker tillsammans med tokmanga kopsugna amerikaner. Vissa borjar koa 24h innan butikerna oppnar for att garantera sitt extrapris-shoppande. Black Friday ar startskottet pa julhandeln i USA och den dag pa hela aret da det shoppas som mest.


Den enda bilden ifran Houston, och det enda som var vart att avbilda. Staden ar inte vard platsen pa SD-kortet. Omojligt att ta sig runt, skit stor, inget torg eller centrum, gratt, fult, stort.. Skitstad, ak inte hit!

Trotta pa storstad drog vi till Flagstaff, Arizona nordvast om Houston, for att spana in Grand Canyon. Nattbussen igen och val framme inser vi att det ar minusgrader och sno. Helt sjukt! Sno, is, vitt och angande andedrakt. Sa harligt och borjade langta hem till Rattvik lite smatt.
Staden hade ett universitet och massa sma mysiga fikahak. En riktigt mysig liten stad uppe bland bergen, en av favoritstaderna. Vi hyrde en bil och akte ut till Grand Canyon, fast inte i bilen vi hade bokat for det hade blivit natt fel med bokningen sa vi blev uppgraderade till en Dodge Avenger. Fett!


Flagstaff, Arizona. Skogshuggarens paradis


Oandliga rakstrackor, Grand Canyon






Utsikten var helt underbar och tog en bort ifran de graa och konlosa storstaderna och tillbaka till underbara vyerna i Peru for en dag. Inte lika storslaget som Machu Picchu men nog det narmaste man kan komma i Amerika. Riktigt storslaget och pampigt. Vi vandrade ner sa langt ner i dalen vi hann innan det blev morkt. Det var helt tyst och pa slutet inte en sjal i narheten. Tystnad ar underskattat!







Rute 66 i var Dodge med Robyn o Black Eyed Peas senaste (Robyn bra, BEP sog!) tillbaka till Flagstaff, stopp pa Donken, glass och lask. Acklad och smafortjust kande man sig nastan som en riktig amerikan.
Jag langtar efter fil och Leksandsknacke, med OST! 

Kramar till alla er darhemma, nu ar det inte langt kvar...

//Simon

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0